Vælg den rigtige cykel-type

Cykler – Valg af den rigtige cykel-type

Cykling er en sjov måde at få motion, mens den samtidigt kan transportere dig fra a-b mens du er skånsom overfor miljøet og din økonomi. Hvis du begynder at tage en cykel til og fra arbejde, kan du risikere at spare penge og komme i form på samme tid. Dit valg af ny cykel bør overvejes i forhold til hvad du selv forventer at skulle køre af kilometer og hvor meget vedligehold du ønsker, samt hvor du ønsker at cykle. Uanset hvad dine mål er, har du en række muligheder at overveje.
Formålet med denne guide er at hjælpe dagligdags pendlere og begyndere til at få valgt den rigtige cykel.
Hvad er dit primære cykel behov og underlag?

At vide hvilket underlag du kommer til at køre på er væsentligt i forhold til at få valgt den cykel der passer bedst, det du skal bruge den til. Samtidigt er det ikke uvæsentligt at vide hvor meget du kommer (forventer) til at cykle får at kunne finde den helt rigtige.

Her under er der listet op de generelle cykler vi hos Bikeworld fører.

•    Citybikes
•    Urban Cykler
•    Shopping Cykler
•    Sport Cykler
•    Hybrid Cykler
•    Mountainbikes – MTB
•    Racercykler

Citybikes:

Citybikes er traditionelt cykler der er designet til at blive brugt til den daglige pendling og transport mellem hjem og dagens gøremål. Generelt er citybikes designet med en lettere oprejst siddestilling og monteret med en komfortabel sadel. Citybike er i dag blevet et begreb der dækker over en cykel med 3, 7 eller flere indvendige gear. Denne cykel-type er til dig der ikke skal ud at cykle de lange ture, men ønsker en cykel der kan transportere dig rundt i hverdagen. Citybikes laves med 3 forskellige bremse typer. Rullebremse, Fodbremse, og V-bremse. Det er muligt at en citybike har 2 forskellige bremsetyper monteret, specielt hvis den er med fodbremse.

Urban-cykler:

Urban cykler minder meget om en citybike, dog er siddestillingen mere frem overbøjet. Og modsat en citybike er en Urban cykel oftest med udvendige gear, der giver en hurtigere fremdrift og højere energi effektivitet. Urban cykler er designet og produceret til at blive brugt i byerne, men samtidigt er den behageligt og effektiv nok til at kunne blive brugt til motion og længere ture. Urban cykler. Ved at Urban cyklerne benytter udvendige gear er du oftest lettere end en citybike og da udvendige gear giver direkte kraftoverførelse, er de specielt velegnede til at køre i byer hvor der er bakket, som bl.a. i Silkeborg hvor Bikeworld ligger.

Shopping Cykler:

Shopping cykler er de cykler der i daglig tale tit bliver nævnt som en bedstemor cykel, de er kende tegnet med en oprejst siddestilling brede og komfortable sadler. En shopping cykel er designet for at ude komfort og være praktisk. Da Shopping cyklerne oftest er udstyret med en frontkurv og bagagebære er den let at få læsset dagligvare op på. Shopping cyklen er designet og produceret, for at tilbyde en cykel der giver en utrolig komfort mens der pendles fra a-b.

Sport Cykler:

Sports cykler er som navnet indikerer en cykel der er mere sportig i det. Den ligger sig lidt op af en Urban cykel, men er med en mere aggressiv siddestilling, en cykel der udnytter mere af den energi der ligges i pedalerne. Sport cykler er velegnede til brug i dagligdagen, hvor der måske generelt skal cykles lidt længere. Ved at sports cyklerne placerer dig i en mere aggressiv siddestilling og der igennem sikre højere kraftoverførelse, vil du opleve at sports cykler er lettere at komme frem på.

Hybrid cykler:

En hybrid cykel er en cykel der kombinere den lækre komfort fra en citybike, med en fremkommelighed fra en mountainbike. Hybrid cyklerne er kendetegnet ved at de med grovere dæk, fjeder gaffel og måske fjedersadelpind, 2 egenskaber der er med til at øge den samlede komfort, Hybrid cyklerne kommer med udvendige gear og kan fås med 3 forskellige bremse typer, fælgbremse, rullebremser, eller skivebremser. Hybrid cyklerne er designet og produceret til brug i den daglige transport og samtidig give muligheder for ture i skoven, på stranden eller på grusstierne. De udvendige gear sikre en effektiv fremdrift og derfor minimalt energi spild. De fleste Hybrid cykler kan monteres op som citybikes med skærme, støtteben, lås etc.

Mountainbike:

Mountainbike er en gruppe af cykler der generelt er designet og bygget til at køre i skoven, selv om de er populære at bruge i dagligdagen. Som udgangs punkt er der 2 typer mountainbikes Hardtail, som er den mountainbike der sælges absolut flest af. Hardtail er en mountainbike der er udstyret med fjeddergaffel brede dæk i enten 26, 27,5 eller 29” dæk. De brede dæk giver en dejlig komfort da den store volumen sikre en utrolig vibrationsdæmpning, der er med til at give den komfort mange søger til hverdags transport. Den anden gruppe mountainbikes Fullsuspension er en gruppe af mountainbikes der er udstyret med affjedring i både forgaffel og bagstel, men ikke en mountainbike type vi vil går længere i dybden med, da denne type oftest kun sælges til mountainbike entusiaster.

Racercykler:

Racercyklerne er kendetegnet ved en generelt lavere vægt og kommer med 2 forskellige styr typer. Det traditionelle racerstyr med drop og et flat styr, det er dem der omtales som en flat-bar racer. Racercyklerne er designet til at blive brugt på asfalt og på længere ture eller træning. Racercykler kommer med smalle dæk der sikre en minimal rullemodstand, udvendige gear der sikre maksimalt energi udbytte af dine pedal tråd. Racercykler kan ses med 2 forskellige bremse typer, dog er fælg bremsen den mest udbredte bremse, men skivebremserne vinder ind på flere og flere modeller og specielt i flat-bar kategorien er skivebremserne i stor vækst.

En cykel kan falde under flere kategorier. Denne vejledning er basis og skal bruges som en hjælp til at finde din nye cykel. Er du stadigt i tvivl, kan du kontakte os pr. mail tlf.: 86827399 eller komme og besøge vores 1800m2 butik i Silkeborg

 

Vent venligst ...